Tu cu ce bere te imbeti de ziua Romaniei?

By | 30/11/2011

O sa spun si anul acesta pas zilei de 1 decembrie printr-o plecare din oras, pacat ca si nu din tara, la cel mai important meci din istoria Vasluiului fotbalistic, dar si a mea, Vaslui-Lazio depasind cu gratie partide precum Chelsea-CFR, Unirea-Liverpool si alte meciuri internationale la care am asistat.

Si cum acest gen de evenimente nu poate fi consumat decat fi stropit cu un gat de bere, fie cu o punga de seminte la purtator, in acest caz o sa aleg din nenumaratele tipuri de bere Timisoreana (preferata mea all time), Bergenbier si Staropramen (de incalzire), ultima fiind un soi de Azuga ceheasca (/ceha?), adusa de curand pe plaiurile mioritice. Nu imi place de nicio culoare, dar imi dau silinta sa aflu de ce e atat de apreciata. Adevarul e ca nu poti trece peste frigul de sub Pietricica fara aceste intaritoare, oricat de fan ai fi fi.

Pentru ca tot suntem pe palierul sticlelor de bere, merita mentionat faptul ca multi posesori de bonuri de masa si consumatori de bere “by default”, inca isi freaca mainile dupa incadrarea combinatiei “apa + hamei + …” in categoria alimente. O chestie pe marginea careia am putea discuta zile bune sau mai bine sa trecem la un exercitiu practic.

Nu mai departe de ieri, imi chioraiau matele dupa vreo doua zile de munci lipsite de ingurgituri serioase, iar singurul lucru pe care il aveam in frigider era o doza de Timisoreana. Am baut-o la foc automat. Nimic, tot imi era foame. Nu e momentul sa disperam, totusi. Am mers la magazin si, cum din multitudinea de marci de bere prezente la Flux nu am putut alege decat alte patru doze Timisoreana, am plecat repejor acasa pentru a-mi continua experimentul. Rezultatul? Dupa a patra doza, am realizat ca nu imi mai e foame. Adica, “q.e.d” (ceea ce era de demonstrat) :-”

Concluzionand, berea este aliment in masura in care consumi o cantitate suficienta. Ca si atunci cand halesti, tre’ sa dai pe gat cateva sa realizezi ca nu iti mai e foame 😉

V-am pupat. Hai Vasluiul!

9 thoughts on “Tu cu ce bere te imbeti de ziua Romaniei?

 1. BooBooRequinu`

  In seara asta o sa “bag” niste vin de bouthuque (mi-a trimis maica’mea pachet :D), dar maine, la meci/meciuri, sigur o sa “servesc” my fav. Golden Brau la 2L, solutia de rezerva fiind Bergenbier. Timisoreana ta nu-mi place. Si ceva mai fancy, (pe)peronni aia nastro azurro, dar doar cand ies prin baruri. Sau Beck’s.

 2. relansat Post author

  vinul de bouthuque rupe :)))

 3. BooBooRequinu`

  :( 2-1 pt. Timisoreana. Ah, uitasem de berea ceheasca, pt. ca ai pomenit de ea – am “beut” tot ceva ieftineala, un fel de Azuga2, se numea Krusovice si e tare buuuna!

 4. corina

  uff, as fi baut o bere si cu ochii in seara asta, dar abia am iesit de la munca si sunt rupta de oboseala! ma bag la somn. poate maine de acum!

 5. Cristi

  Sfat: nu mai cumpara de la Flux! Au cele mai nesimtite scoruri pe o raza de 100km in jurul Tatarasiului! 😉
  Valabil si pentru K-max-ul din 2 Baieti, alti sarlatani pus pe capatuiala!

  ON: Bergenbier! 8)

 6. relansat Post author

  Stiu,Cristi. Mersi de sfat, oricum. Folosesc Fluxul doar in caz de forta majora, altfel ii doresc faliment placut. Cat de curand, deoarece aterizeaza Lidl in apropiere :)

 7. BooBooRequinu`

  La Lidl o sa gasesti castraveti Fabio (da` cum sa-l cheme fabio pe-un castrevete?!, cre’ca gay-i sunt in delir) la doar 1.4999lei/kg. Da, doar 1.49999 lei kilogramul. pe bune, doar 1.499999 lei kilogramul. Maine o sa bage rosiile Ciciolina la promotie!

 8. relansat Post author

  @Booboo E formulata cu “la doar” ca titlu comparativ fata de un dildo. Acum ca e folosit si de gay, nu am de un’ sa stiu :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *