marți, 12 iulie 2016
In toiul sesiunii
Din 9 examene, mi-au mai ramas 5. Dintre care 3 la Stiinte Politice si 2 la Drept.
Pana acum, sesiunea s-a desfasurat in limite acceptabile; asta desi unele examene s-au dat de ceasul mortii sa impresioneze prin nivelul de dificultate sau, de ce nu, prin caracterul inopinat al subiectelor - deoarece le-am regasit pe fisa de examen fara sa ma astept catusi de putin.
Trebuie sa recunosc, totusi, ca materia incepe sa devina din ce in ce mai dificila, elementele de finete sunt tot mai des intalnite printre intrebarile de examen, iar accentul incepe sa cada de pe memorarea excesiva pe logica. Asta pentru ca nu poti aplica ce ai invatat decat racordand cunostintele la “masinaria” logicii. Fie ele acte normative, fie ele principii politice. Oricum, un lucru imbucurator e faptul ca incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult ce invat si despre ce invat. Asta tinand cont de faptul ca la inceputul semestrului ma simteam oarecum stanjenit de avalansa de noi informatii si de limbajul juridic ce imi dadea serioase batai de cap. Ba mai mult, parcurgerea unui text pentru Drept era o adevarata peripetie, care ma tinea “imobilizat” timp indelungat, pentru a decripta “severul” si oarecum rigidul limbaj juridic. Astazi, parca citirea si asimilarea materiei merg mult mai bine si incep sa construiasca bagajul de informatii necesar unui student care peste doar cateva saptamani incheie anul 1 (cum zboara timpul!)…
Cea de-a doua parte a sesiunii se “lauda” cu materii mai putin dificile, insa extrem de stufoase. Acestea sunt (in ordine cronologica): Teorie Politica Clasica, Drept comunitar, Drept civil, Relatii Internationale si (ultima, dar nu cea din urma) Economie politica.
Pe masura ce voi iesi din sala de examinare destinata acestor materii, voi pune incet-incet cruce anului 1 de studentie. Si ce an…! (La finele sesiunii, voi face o retrospectiva a acestuia si voi pune in balanta evenimentele care l-au marcat.)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu