sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Oamenii te schimba

Dupa ce a trecut ceva timp te intalnesti cu o anumita persoana si iti dai seama ca s-a schimbat, ca nu mai e deloc cum a fost. Si daca sunteti prieteni foarte buni si sinceri, o sa il intrebi: Ce s-a intamplat cu tine, te-ai schimbat. Mi se pare ca nu te mai cunosc.

O sa iti spuna ca oamenii se schimba si asta e un lucru foarte adevarat. Dar nu atat de mult incat sa nu mai recunosti cel mai bun prieten al tau. Deci de ce s-au schimbat oamenii si mai ales cum? Raspunsul e chiar inm oglinda. Esti tu, un om. Care inevitabil ai influente majore asupra altor oameni, ce se vor schima la un momentdat din cauza sau datorita interactiunii tale cu ei.


Deci noi schimbam oameni. Asa este, noi schimbam oameni, noi ii facem sa fie ceea ce sunt, chiar daca ne dam sau nu seama. Daca o persoana draga va sta in jurul unor oameni pe care tu nu ii placi in mod deosebit poti sa fii sigur ca vor avea un comportament asemanator cu ei. Si asta nu o sa-ti placa. Dar oamenii din jurul lui te pot schimba.

Locul de munca te poate schimba. Daca ai avut norocul de a ajunge intr-un colectiv cu oameni buni, nu ai de ce sa iti faci griji. Dar daca cei din jurul tau sunt poate aroganti, se cred superiori si diferiti fata de ceilalti, este posibil sa le iei acelasi comportament daca nu esti atent. Asta nu e neaparat rau, dar de cele mai multe ori familia sau prietenii vor ajunge sa iti reproseze ca noul tau comportament nu e potrivit si ca vor sa revii cu picioarele pe pamant.


Influentele pe care le avem unii asupra altora sunt mai mari decat ne imaginam, de aceea ar trebui sa fim atenti cu ce oameni ne inconjuram si ce oameni tinem in jurul nostru. Si influenta noastra asupra prietenilor sau colegilor nostri poate fi la fel de mare, deci ar trebui sa avem grija suplimentara.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu