sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Timpul este inamicul tuturor lucrurilor

Nu-mi amintesc exact cine a spus asta si nici macar daca a spus-o cineva. Poate ca este o chestie pe care am gandit-o acum sau poate este o miciuna care mi-a scapat neobservata printre taste. Nimic nu este sigur. Dar cert este ca uneori toate lucrurile par sa se afle intr-o lupta acerba cu timpul, acest dusman comun al materiei.
Timpul este puternic. Asta pentru ca are milioane de ani experienta in a face totul sa para mic, perisabil si insignifiant. Timpul este si un las in acelasi timp. Fuge mereu, fara ca cineva sa-l poata imobiliza pentru o secunda ca sa-i aplice o corectie. El e cel care manevreaza de fapt toate lucrurile si sta in fata tuturor fortelor.

Nici macar spatiul nu i se poate opune. La urma urmei, ce e un spatiu pe care nu ai timp sa-l umpli si nici macar sa-l vizitezi? Este un spatiu mort. Un spatiu mort din timp. Intelegi de ce este timpul stapanul tuturor spatiilor?
Dar timpul se simte singur uneori si de-aia are nevoie de spatiu. Sa-i tina de urat. De aici si arhicunoscutul cuplu “spatiu-timp” care ne marcheaza vietile si care ne guverneaza fiecare actiune pe care o facem.

Timpul este un impostor.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu