vineri, 25 noiembrie 2016

Trucuri pe care le poti imprumuta din designul scandinav

Stilul scandinav nu inceteaza sa ne surprinda – chiar daca se caracterizeaza prin simplitate si minimalism, care ar trebui sa insemne ca designul este perfect finisat si definit, este exact pe dos. Unele persoane se gandesc ca un astfel de stil de amenajare interioara este foarte simplu de adoptat, fiind minimalist. De fapt, nu este deloc atat de simplu. Cu toate astea poti sa apelezi la cateva trucuri care sa te ajute sa iti decorezi casa.

Azi o sa vorbesc despre stilul scandinav in living, pentru ca este camera in care ne petrecem timp in familie, relaxandu-ne, luand cina sau pranzul, jucandu-ne jocuri de societate sau pur si simplu uitandu-ne la un film.


Simplitatea scandinava nu este chiar atat de simpla

Chiar daca elementele centrale ale acestui stil sunt mai mult decat evidente(foarte mult lemn, materiale naturale si multa lumina), oamenii inca sunt in cautarea unor modalitati de a imprumuta anumite elemente din designul nordic pentru a le incorpora in locuintele lor.

Acesta este unul dintre motivele pentru care stilul scandinav are atat de mult succes: se poate adapta foarte usor in orice locuinta, indiferent de felul in care casa a fost construita sau amenajata.

Cum sa iti amenajezi livingul in stil scandinav?

Folosește texturi si materiale interesante

Stilul scandinav este despre contraste. De aceea, cand iti amenajezi livingul, o tusa de design nordic poate fi adusa prin folosirea culorilor neutre si calme pe care sa le contrastezi cu o textura interesanta. Un astfel de truc iti poate distrage atentia de la pereti sau alte zone ale camerei unde nu ai puncte de atractie. Persoanele care vor intra in casa ta vor vedea obiectele decorative, covoarele, pernele sau paturile si pledurile pe care le-ai folosit.


Mobilierul din lemn nu trebuie sa lipseasca

Mobila simpla din lemn natural este semnatura stilului nordic. Cumpara-ti obiecte de mobilier scandinav TheHome.ro pentru a evidentia locul si stilul de unde te-ai inspirat.

Nu uita de familiile de colori

Un alt truc pe care il poti imprumuta de la nordici este sa iti grupezi elementele decorative in functie de culorile si nuantele lor. Daca decizi sa iti amenajezi camera urmand o paleta cromatica, poti sa folosesti culorile mai puternice sau mai inchise pentru obiectele decorative.

Decoreaza cu obiecte si tablouri abstracte

Un interior nordic este in cea mai mare masura plin de lumina, vopsit in alb cu elemente de lemn (podeaua, mobilierul sau picioarele obiectelor de mobilier). Totusi, daca vrei sa adaugi putine culori si nuante puternice, atunci obiectele decorative si picturile abstracte sunt alegerea potrivita pentru livingul tau. Cu toate astea, nu ar trebui sa decorezi in exces, pentru ca stilul scandinav e caracterizat de simplitate.

Care dintre trucurile de mai sus ti se pare cel mai usor de folosit in locuinta ta?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu