Alegerea unui cuptor electric

By | 30/01/2017

Cuptoarele clasice (pe gaz) au inceput sa fie inlocuite usor, usor de cele electrice in ultimii ani, iar trendul pare sa fie unul viu in randul consumatorilor. Cuptorul electric, indiferent ca facem referire la unul incorporabil sau nu, se potriveste de minune intr-o bucatarie conceputa intr-un stil modern.

In comparatie cu varianta pe gaz, aceste cuptoare ofera un timp imbunatatit de gatire, venind la pachet cu un set superior de functii. Cu alte cuvinte, atunci cand avem de ales intre un cuptor pe gaz si unul electric, incorporabil, decizia nu ar trebui sa fie foarte complicata. Cum alegem, insa, cuptorul electric din sumedenia de modele prezente pe piata romaneasca de electrocasnice?

cuptor electric incorporabilAlegerea se va realiza in functie de anumite criterii, mai mult sau mai putin importante. Preferam un cuptor electric incorporabil sau unul independent, ce ne atrage mai mult in materie de design, dimensiuni, materialul din care a fost fabricat, eficienta energetica, dotari si functii.

Cuptoarele independente se remarca prin dimensiunile sale, care sunt mai mici decat cele intalnite in cadrul modelelor incorporabile. In pofida acestui aspect, cuptoarele independente sunt performante, oferindu-ne un grad sporit de libertate. Este mai usor de instalat in bucatarie.

Persoanele care obisnuiesc sa gateasca zilnic, pe de alta parte, ar trebuie sa isi indrepte atentia spre un model de cuptor incorporabil. Este mult mai potrivit acestui tip de consumator si mai eficient, deopotriva!

Trecem la al doilea criteriu, si anume dimensiunile cuptorului. Acestea pot varia foarte mult de la un model la altul si e nevoie de o atentie mai mare atunci cand optam pentru achizitionarea cuptorului intr-o bucatarie mobilata deja. Se iau masurile in prealabil, referindu-ma aici la deschiderea si spatiul alocat cuptorului, pentru ca mobilierul deja cumparat sa nu suporte modificari importante. Pe pagina http://www.topproduse.ro/blog/cele-mai-bune-cuptoare-electrice- incorporabile/ puteti gasi mai multe cuptoare electrice incorporabile ce s-ar putea inscrie cu succes in criteriile si preferintele dumneavoastra.

Inainte de a da comanda pentru mobila, indicat ar fi sa alegeti modelul de cuptor electric incorporabil!

Si, dat fiind faptul ca traim intr-o perioada in care imaginea conteaza foarte mult, sa nu uitam de design! Culorile cuptorului incorporabil ar trebui sa imprumute din caracteristicile mobilierului, pentru a nu face o nota discordanta si, totodata, pentru a nu ne confrunta cu un dezechilibru cromatic in bucatarie.

Cuptoarele cu finisaje din inox sunt ceva mai scumpe si prezinta dezavantajul ca acumuleaza foarte usor amprente. Prin urmare, cuptorul trebuie curatat mai des decat in cazul altor modele existente pe piata. De asemenea, costul total al investitiei dumneavoastra poate depinde foarte mult de modul in care arata cuptorul. Cu cat este mai prezentabil, cu atat va costa mai mult!

Materialele din care este realizat cuptorul vor contribui, finalmente, la durata de viata a produsului electrocasnic proaspat achizitionat. Cele mai bune materiale la ora actuala sunt otelul inoxidabil si inoxul. Pentru a nu fi nevoit sa il curatati foarte des, atunci puteti opta pentru un model fabricat din inox antiamprenta!

Utilizand un cuptor electric incorporabil bine dotat din punct de vedere al functiilor se pot face mai multe retete. Pofta buna!

One thought on “Alegerea unui cuptor electric

  1. Catalin

    Atentie la fiecare centimetru, in cazul cuptoarelor incorporabile. Daca v-ati luat mobila si ati aproximat gresit o dimensiune, v-ati cam ars. Bine, exista si varianta de retur, samd, insa mi se pare anevoioasa.

    Eu am mers pe varianta clasica: mobila si cuptor incorporabil de la acelasi magazin, la pachet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *