miercuri, 22 martie 2017

Cum sa iti protejezi ochii de razele UV

Un fapt bine stiut, razele UV ataca pielea si o imbatranesc prematur. Putina lume stie, insa, de faptul ca aceleasi raze ataca si retina oculara si obosesc foarte mult ochii. Mai ales in timpul lunilor de vara, soarele este cel mai puternic si ataca foarte usor ochii. Doctorii recomanda sa eviti soarele in aceste perioade in orice fel posibil. Poti incerca sa porti o palarie, o sapca sau ceva deasupra capului astfel ca razele solare sa nu atace direct ochii.


Ochelari de soare


Aproape toti ochelarii de soare au un factor de protectie UV 400 ceea ce inseamna ca vederea ta nu va fi afectata sub nicio forma. Desigur ca nu ai putea purta ochelari de soare tot timpul astfel ca una din solutiile recomandate de catre oftalmologi e reprezentata de lentilele fotocromatice. Acest tip de lentile au anumite filtre speciale care blocheaza majoritatea razelor ultraviolete si se inchid la nuanta sub influenta razelor soarelui.


Pagube din ce in ce mai mari 


Efectul asupra ochilor nu este unul imediat astfel ca trebuie sa iti dai seama de faptul ca nu e o nevoie urgenta sa ai grija de vederea ta. Chiar si asa cel mai sigur este sa fii prevazator pentru ca vederea ta se va deteriora cu timpul. Incearca sa porti ochelari de soare sau fotocromatici majoritatea timpului atat vara cat si iarna ( iarna razele ultraviolete se reflecta din zapada si exista studii care au dovedit ca pot afecta mai mult ochii fata de razele din timpul anotimpului calduros ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu