vineri, 31 martie 2017

Fotografiile profesioniste

Tehnologia fotografica a avansat foarte mult de la developarea chimica a hartiei la digitalizarea completa a procesului. Acum, camerele profesioniste au doar senzori electrici, care proceseaza digital imaginea. Cu toate acestea primii fotografi profesionisti avea camere foto clasice imense, ce lasau foarte multa lumina sa intre. Imaginile erau la o calitate comparabila cu cele point and shoot de astazi, insa marimea diafragmei si a sticlei pe care se imprima imaginea era foarte mare. De exemplu, nici chiar camerele DSLR de astazi nu au toate un senzor full-frame, doar cele cu adevarat profesioniste.

Point and shoot si telefoane mobile


Camerele foto au devenit din ce in ce mai usor de utilizat astfel ca nu mai este nevoie sa fii un specialist al termenilor foto pentru a face o poza reusita. Camerele s-au miniaturizat si au devenit foarte usor de incorporat telefoanelor mobile inteligente. Multe dintre acestea reusesc sa ajunga la o calitate similara cu cea a aparatelor profesioniste entry-level, avand deschideri si de f/1.7 ceea ce inseamna o performanta buna in conditii de lumina scazuta.

Accesorii profesioniste


Cu toate acestea, un DSLR profesional e incomparabil din punct de vedere al calitatii imaginilor facute. In tandem cu folosirea accesoriilor profesioniste la care nu multe persoane au acces, tehnicile pentru a face o fotografie de produs perfecta sau un portret edificator necesita foarte multa experienta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu