sâmbătă, 10 februarie 2018

Lucruri mai putin cunoscute despre hamburgeri

Celebrul sandwich constituit dintr-o chifla, o bucata de carne tocata, gatita pe gratar si sosuri, este la ora actuala cel mai bine vandut sandwich din lume tronand de departe cu un procent de 60%. 50 de miliarde anual se vand doar in Statele Unite, cel mai mare comerciant fiind McDonald’s. Acest lant gigant de fast food a doborat recordul mondial la vanzari cu suma impresionanta de 300 de miliarde de burgeri vanduti din momentul infiintari si pana acum.
Cel mai scump burger din lume a costat 325000 de dolari, pretul acestuia a fost justificat de faptul ca a fost conceput in intregime intr-un laborator din celule stem. Al doilea cel mai scump se numeste FleurBurger5000 si a fost vandut in Las Vegas. Ca si ingrediente principale acesta avea in compunerea sa trufe negre, foie gras si vita Kobe, servit cu o sticla de Chateau Petrus din 1990, experienta culinara oferita de acest burger este una extraordinara.
Un restaurant din Statele Unite ofera cel mai bogat in calorii burger din lume. Cu 9.982 de calorii, Quadruple Bypass Burger are ca si ingrediente patru chiftele de 250 de grame, 8 bucati de branza, 20 de fasii de bacon, 20 de felii de ceapa caramelizate in untura si ca si condimente foloseste o lingura de maioneza, doua de ketchup, 8 felii de rosii si o lingura de mustar. Clientii care viziteaza acest restaurant sunt intampinati de chelnerite imbracate in asistente si li se ofera cate un halat de spital, din fericire, nimeni pana acum nu a plecat cu ambulanta de la acest restaurant.
Daca toti burgerii vanduti intr-un an in Statele Unite ar fi pusi intr-o linie, aceasta ar inconjura Pamantul de 32 de ori.
Hamburgerul este si va fi intotdeauna mai mult decat un simplu fel de mancare, este un simbol al culturii culinare moderne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu