marți, 9 octombrie 2018

Unde puteti parca masina in Paris

Parcarea in Paris este rareori usoara si poate fi adesea o durere de cap. Pentru a va parca masina, aveti posibilitatea de a alege intre parcarea pe strada sau intr-o parcare subterana, intre "arondismentele" periferice mai ieftine, sau centrul orasului. Este strict interzisa parcarea dubla, parcarea in zonele fara oprire, si in spatiile rezervate pentru persoanele cu dizabilitati sau pentru livrari.
Daca va decideti sa parcati in strada, va rugam sa retineti ca, de regula, se plateste de luni pana sambata intre orele 9:00 si 20:00. Noaptea si duminica sunt gratuite. In timpul sarbatorilor legale, uneori puteti parca gratuit pe anumite strazi: acest lucru este indicat de un autocolant galben plasat pe parcare.

Tarifele sunt impartite in 2 zone, variind de la o rata orara de 4 € in centrul Parisului, pana la 2,40 € pe ora la periferie. Platiti pentru parcare la contoarele de parcare folosind Cartea Paris (de vanzare la orice magazin de tutun), un card de credit sau aplicatia PaybyPhone. Masina va va oferi un bilet in schimb, care trebuie asezat in spatele parbrizului, vizibil din exterior. Parcarea in strada este limitata la o durata de 2 ore. Parisul este un oras foarte aglomerat, cu multe masini, asa ca daca circulati cu o masina inchiriata, retineti cum arata masina si numarul de inmatriculare.

Parcari subterane
Parcarile auto subterane, dintre care multe sunt in Paris, sunt deschise 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, pentru masini. Unele parcari sunt deschise si pentru motociclete. Acestea pot fi identificate printr-un "P" alb pe un fundal albastru si pot fi de obicei gasite in zone aglomerate de cumparaturi, turistice sau de afaceri. Securitatea este asigurata de gardieni si camere de luat vederi.
 
Tarifele variaza in functie de cartier: in centrul orasului si in zonele turistice aglomerate, trebuie sa platiti aproximativ 2,50 euro pentru o ora, 5 euro pentru 2 ore si 20 euro sau mai mult pentru 12 pana la 24 de ore. La marginea Parisului; preturile sunt in general mai mici si este posibil sa platiti, in medie, intre 10 si 15 euro pentru 24 de ore. Parcarile subterane ofera, de asemenea, tarife speciale pentru weekend, saptamana sau luna.

Pe drumul spre parcare, apasati un buton pentru a obtine un bilet si a deschide bariera. Puteti sa iesiti prin iesirea pietonala. La intoarcere, introduceti cardul intr-una din masini pentru a plati inainte de a va colecta vehiculul. Odata ce ati platit, masina va va returna biletul si tot ce trebuie sa faceti este sa il introduceti la iesire pentru a deschide bariera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu