luni, 22 aprilie 2019

Sigur nu stiai cat de important este cordonul ombilical

Celulele stem aflate in tesutul cordonului ombilical sunt denumite celule stem mezenchimale. De-a lungul timpului s-a demonstrat ca se pot folosi la o serie de terapii de regenerare, inclusiv producerea de tesut conjuctiv, cum ar fi os, cartilaj, reabilitarea pielii deteriorate, a ficatului si a celulelor neurologice.Se doreste ca pe viitor aceste celule sa fie folosite in tratamentul diverselor afectiuni, cum ar fi cancerul, leziunilor cerebrale si a bolilor de ficat.
Stocarea celulelor stem din tesutul ombilical le permite parintilor sa benficieze de posibilitatile actuale de tratament a celulelor stem din sangele ombilical si posibilitatile viitoare ale celulelor stem din cordonul ombilical.

Tesutul cordonului ombilical, mai precis gelatina Wharton, beneficiaza de celule stem mezenchimale din abundenta.Celulele stem mezenchimale au capacitate mare de a se diferentia in celule nervoase, cardiace, celule ale retinei, celule hepatice, cartilaginoase. Sunt studiate beneficiile unui tratament cu celulele stem mezenchimale pentru diferite boli neurologice, cum ar fi, boala Parkinson, paralizii cerebrale sau postraumatice, scleroza multipla, encefalopatie, scleroza laterala amiotrofica, boli cardiace, cum ar fi infarct miocardic acut, insuficienta cardiaca, artrita, fracturi, fibroza pulmonara.
De asemenea, celulele stem mezenchimale vor fi utilizate de medicina regenerativa.
In prezent, exista multe studii clinice in curs de desfasurare, care se axeaza asupra posibilitatilor de tratare pentru o serie de afectiuni de viata, cum ar fi paralizia cerebrala, diabetul, bolile de inima, artritei reumatoide.
Transplanturile efectuate pana in prezent au salvat viata mai multor pacienti cu anumite cancere si boli hematologice.
In prezent, se studiaza cum ar putea celulele stem din sangele sau tesutul din cordonul ombilical poate trata boli congenitale.

Celulele stem hematopoietice din sangele din cordonul ombilical au fost folosite in transplant pentru a repopula maduva osoasa distrusa in urma chimioterapiei si radioterapiei efectuate la pacienti cu leucemii, limfoame si alte boli.Pana in prezent au fost efectuate peste 30.000 de transplanturi cu celule stem din cordonul ombilical.
Exista opinii cum ar fi ca, celulele stem din sangele din cordonul ombilical ar putea fi utilizate si in tratarea bolilor autoimune, cum ar fi scleroza multipla sau bolile inflamatorii intestinale.
Alte motive pentru care ar fi bine sa recoltam celule stem din cordonul ombilical sunt:
1. Cordonul ombilical este un țesut tanar care se formeaza in saptamana a saptea de sarcina si reprezinta o sursa excelenta de celule stem, in principal, mezenchimale si care pot fi intens folosite in cadrul numeroaselor studii si triale clinic pentru transplant. Conform cercetarilor, nu are importanta varsta mamei si nu influenteaza in nici un fel tesutul de cordon ombilical din care se face recoltarea.
2. Celulele recoltate din cordonul ombilica sunt foarte tinere, ceea ce inseamna ca nu au apucat sa dezvolte nici un fel de trasaturi, iar in cazul unui autotransplant, sansele de respingere a celulelor stem este zero.
3. Celulele stem prelevate din cordonul ombilical sau tesutul placentar sunt foarte valoroase pentru copilul deoarece pot vindeca si repara celule afectate din corpul bebelușului.
4. Tesutul prelevat din cordonul ombilical este o sursa excelenta de celule stem datorita abundentei lor, usurintei de izolare precum si capacitatii de diviziune celulara.
Stem SURE ofera parintilor servicii medicale la standarde europene in domeniul recoltarii de celule stem hematopoietice si mezenchimale.
Banca de celule Stem Sure ofera servicii de stocare celule stem si sange ombilical. Daca va fi nevoie de celulele stem pentru copilului tau pentru un transplant vi se va elibera proba de celule stem stocata si va fi transportata la spitalul la care va fi nevoie. Banca engleza Biovault stocheaza probe biologice recoltate la nastere pentru parinti din intreaga lume.
Foarte important de mentionat este ca a fost realizat primul transplant cu celule stem in Romania, pentru tratarea autismului, cu o proba eliberata de Stem Sure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu