O categorie aparte de intreprinderi intalnite la noi in tara este reprezentata de IMM-uri. Poate ca nu va spune nimic alaturarea literelor, insa un IMM se refera la intreprinderi micro, mici, mijlocii, cu mai putin de 250 de persoane angajate, cu cifre de afaceri anuale nete de pana in 50 de milioane de leuro si au active ce ating 43 milioane de euro. Se respecta si criteriul de independenta, nu sunt detinute in proportie de peste 25% din capital social si drepturi de vot de alte intreprinderi. Microintreprinderile au mai putin de 10 salariati, au cifre de afaceri anuale si bilant total anual de pana in 2 milioane de euro, intreprinderile mici au mai putin de 50 de salariati si cifre de afaceri anuale si bilant contabil total anual ce nu depasesc 10 milioane de euro. Intreprinderile mijlocii au sub 250 de persoane, cifrele de afaceri ajung la 50 de milioane de euro, bilantul contabil anual e de pana in 43 milioane de euro.
Marea problema a IMM-urilor e legata de lichiditati si de surse de finantare. Ca sa poti avea un numar relativ mare de salariati si cifre de afaceri mari, care permit incadrarea intr-o anumita categorie, iti trebuie si finantare solida. Finantarea eficienta poate fi obtinuta de IMM-uri din mai multe surse. Creditarea e o prima sursa, imprumuturile se acorda pe termen lung, sumele obtinute sunt mai mari, creditarile sunt doar pentru proiectele clare si bine definite, cu un parcurs stabil.
Pe langa credite se mai pot alege si linii de credit si micro-credit pentru imm-uri, dar pe termen scurt, cu utilizarea in mai multe scopuri, in functie de nevoile reale ale intreprinderilor. Cand nevoia de acoperit e temporara si punctuala se va accesa un credit, se primeste suma intreaga ceruta, rambursarea lunara pana la scadenta e posibila. Cand avem decalaj intre incasari si plati linia de creditare e cea mai buna alegere. Sumele de bani primite se vor utiliza doar cand e nevoie mai mare de ele, nu imediat ce sunt in conturile intreprinderii care le solicita.
IMM-urile pot obtine finantare de la fondurile de investitii cu capital de risc, nu se platesc dobanzi, banii sunt disponibili pentru o perioada lunga de timp. Pe termen scurt se pot lua bani de la partenerii de afaceri, sub forma de imprumut. Daca esti partener automat ai nevoie ca intreprinderea sa functioneze bine, deci esti dispus sa asiguri lichiditati in momentele de cotitura ca sa ai in continuare avantaje de pe urma intreprinderilor.
Pe langa toate aceste solutii de finantare pentru IMM-uri mai exista si o varianta eficienta de finantare, un microcredit pentru imm-uri, pe care il poti lua si de la OmniCredit, prima plaforma fintech din Romania care ofera produse de factoring, scontare, microcreditare pentru persoane juridice. Cu un microcredit pentru imm-uri de la OmniCredit se poate obtine o suma suficienta de bani pentru capital de lucru sau investitii, specialistii platformei analizeaza rapid cererea facuta si in doar o ora se primeste si raspunsul. In maxim opt ore de la aprobare banii sunt in cont si sunt gata de utilizat in scopul dorit.
Simulatorul integrat in layout-ul site-ului oficial OmniCredit permite celor care vor sa acceseze un micro-credit sa aleaga suma si perioada creditului potrivit pentru afaceri si sa vada rapid rata lunara si suma totala de plata estimativa. Indiferent ca ai nevoie de bani pentru marfa, achizitii, plati si echipamente de lucru, terenuri, angajati, la OmniCredit ai microcreditare rapida si sume de bani oferite suficiente ca sa iti poti pune in practica toate planurile. Conditiile pentru a putea lua un micro-credit destinat IMM-urilor sunt simple, in ultimele trei luni trebuie sa fi existat activitate economica si cam atat. Dezvoltarea afacerii pe termen lung e mai usoara cu microcreditarea de la OmniCredit, rambursarea se face in rate, pe maxim un an, microcreditul luat de la firma specializata in solutii de finantare moderne pentru IMM-uri poate fi asociat si cu alte produse disponibile pe site-ul oficial.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu