Daca vinurile rosii se numara printre preferatele tale, atunci un vin rosu sec de la Budureasca se poate dovedi o alegere inspirata. Zona viticola care gazduieste Crama Budureasca este bine cunoscuta pentru calitatea vinurilor rosii seci care prind viata din strugurii cultivati aici. Sunt mai multi factori care au o influenta majora in acest sens, de la sol, pana la clima sau altitudine, in completarea carora vine experienta oenologului si a podgorenilor. Astfel, se obtin vinuri de inalta calitate din struguri romanesti sau din soiuri de peste hotare.
Merlot din gama Budureasca Premium poate fi
vinul care sa te cucereasca de la primul pahar. Atentia la detalii este
necesara pentru obtinerea unui vin de inalta calitate, iar pamantul, butucul si
baricul, fiecare dintre acestea pot influenta calitatea vinului obtinut.
Microclimatul viilor Budureasca este unic, iar strugurii de Merlot se bucura de
o atentie deosebita. Merlot din gama Budureasca Premium atrage prin culoarea sa
rubiniu inchis care pare ca anunta gustul intens de fruce de padure si cirese
amare. Taninurile sunt moi, foarte bine conturate, iar aromele acestui vin
catifelat persista indelung. Per total, acesta este un vin foarte bine
echilibrat, care se poate consuma alaturi de o multime de preparate, in special
cele din carne. Totodata, pentru ca experienta sa fie una completa, se
recomanda servirea vinului la o temperatura intre 16 si 18 grade.
Shiraz din gama Origini este un alt vin rosu
sec pe care nu ai cum sa il ratezi. Cultivarea acestui soi a inceput recent in
tara noastra, dar in cel mai scurt timp s-a dovedit a fi unul dintre cele mai
apreciate. Soiul de struguri se bucura de o atentie deosebita in viile
Budureasca, fiind amplasat pe soiuri bogate in calcar, iar strugurii dau viata
unor vinuri cu personalitate, ce prezinta un bogat potential de invechire in
sticla. Vinurile Shiraz din gama Origini se matureaza pe o perioada de 12 luni
in baricuri de stejar, astfel incat sa se ajunga la caracteristicile pentru
care este bine cunoscut.
Ne bucuram, astfel, de un vin cu o culoare
rubiniu inchis, cu arome picante si accente de cirese negre. Acesta este
corpolent, robust, avand un gust intens de prune brumarii si fructe de padure
completate cu note de piper negru. Taninurile sunt ferme, dar si catifelate,
iar acestea dau o eleganta aparte vinului care isi poate castiga adeptii chiar
de la primul pahar. Se poate consuma alaturi de o multime de preparate, inclusiv
cele pe baza de carne, precum fripturi de vita, vanat, mezeluri fine,
branzeturi maturate si nu numai. Totodata, pentru ca experienta sa fie
completa, este ideal ca acest vin sa fie servit la o temperatura de 18 - 20 de
grade.
Merlot din gama Budureasca Clasic este un vin
de inalta calitate obtinut din struguri care s-au adaptat perfect la conditiile
de clima si sol din viile Budureasca. Strugurii fermenteaza pe pielite pe o
perioada de pana la 15 zile, urmand ca mai apoi sa fie presati cu atentie.
Ulterior are loc cel de-al doilea proces de fermentatie, cea malolactica, care
este necesara pentru obtinerea unui vin foarte fin si rotund.
Culoarea rosu aprins pare ca anunta aromele de
mure si cirese negre si gustul placut de fructe de padure. Corpolenta este
medie, iar in completarea sa vin taninurile moi care asigura un final lung si
catifelat. Vinul este ideal alaturi de preparate culinare din carne de rata,
curcan, iepure, pui sau miel, fiind foarte versatil. Totusi, pentru a fi pus cu
adevarat in valoare, se recomanda servirea sa la o temperatura intre 16 si 18
grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu