sâmbătă, 24 aprilie 2021

Vinurile rosii seci pe care merita sa le incerci

 Daca vinurile rosii se numara printre preferatele tale, atunci un vin rosu sec de la Budureasca se poate dovedi o alegere inspirata. Zona viticola care gazduieste Crama Budureasca este bine cunoscuta pentru calitatea vinurilor rosii seci care prind viata din strugurii cultivati aici. Sunt mai multi factori care au o influenta majora in acest sens, de la sol, pana la clima sau altitudine, in completarea carora vine experienta oenologului si a podgorenilor. Astfel, se obtin vinuri de inalta calitate din struguri romanesti sau din soiuri de peste hotare.

Merlot din gama Budureasca Premium poate fi vinul care sa te cucereasca de la primul pahar. Atentia la detalii este necesara pentru obtinerea unui vin de inalta calitate, iar pamantul, butucul si baricul, fiecare dintre acestea pot influenta calitatea vinului obtinut. Microclimatul viilor Budureasca este unic, iar strugurii de Merlot se bucura de o atentie deosebita. Merlot din gama Budureasca Premium atrage prin culoarea sa rubiniu inchis care pare ca anunta gustul intens de fruce de padure si cirese amare. Taninurile sunt moi, foarte bine conturate, iar aromele acestui vin catifelat persista indelung. Per total, acesta este un vin foarte bine echilibrat, care se poate consuma alaturi de o multime de preparate, in special cele din carne. Totodata, pentru ca experienta sa fie una completa, se recomanda servirea vinului la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Shiraz din gama Origini este un alt vin rosu sec pe care nu ai cum sa il ratezi. Cultivarea acestui soi a inceput recent in tara noastra, dar in cel mai scurt timp s-a dovedit a fi unul dintre cele mai apreciate. Soiul de struguri se bucura de o atentie deosebita in viile Budureasca, fiind amplasat pe soiuri bogate in calcar, iar strugurii dau viata unor vinuri cu personalitate, ce prezinta un bogat potential de invechire in sticla. Vinurile Shiraz din gama Origini se matureaza pe o perioada de 12 luni in baricuri de stejar, astfel incat sa se ajunga la caracteristicile pentru care este bine cunoscut.


Ne bucuram, astfel, de un vin cu o culoare rubiniu inchis, cu arome picante si accente de cirese negre. Acesta este corpolent, robust, avand un gust intens de prune brumarii si fructe de padure completate cu note de piper negru. Taninurile sunt ferme, dar si catifelate, iar acestea dau o eleganta aparte vinului care isi poate castiga adeptii chiar de la primul pahar. Se poate consuma alaturi de o multime de preparate, inclusiv cele pe baza de carne, precum fripturi de vita, vanat, mezeluri fine, branzeturi maturate si nu numai. Totodata, pentru ca experienta sa fie completa, este ideal ca acest vin sa fie servit la o temperatura de 18 - 20 de grade.

Merlot din gama Budureasca Clasic este un vin de inalta calitate obtinut din struguri care s-au adaptat perfect la conditiile de clima si sol din viile Budureasca. Strugurii fermenteaza pe pielite pe o perioada de pana la 15 zile, urmand ca mai apoi sa fie presati cu atentie. Ulterior are loc cel de-al doilea proces de fermentatie, cea malolactica, care este necesara pentru obtinerea unui vin foarte fin si rotund.

Culoarea rosu aprins pare ca anunta aromele de mure si cirese negre si gustul placut de fructe de padure. Corpolenta este medie, iar in completarea sa vin taninurile moi care asigura un final lung si catifelat. Vinul este ideal alaturi de preparate culinare din carne de rata, curcan, iepure, pui sau miel, fiind foarte versatil. Totusi, pentru a fi pus cu adevarat in valoare, se recomanda servirea sa la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu